CSI / Rusia

Ce impact are incursiunea Moscovei din Ucraina asupra cetăţenilor ruși

În fiecare noapte, în Sankt-Petersburg, al doilea oraş ca mărime din Rusia,oamenii fără adăpost se adună la o cantină mobilă pentru a mânca singura lor masă caldă pe zi. În timp ce economia ţării suferă sub presiunea sancţiunilor economice, tot mai mulţi ruşi depind de mila altora pentru a supravieţui.

„Am de lucru, dar salariul este mic. După ce plătesc chiria apartamentului meu, nu îmi mai rămân bani pentru mâncare", a spus un bărbat.

În timp ce preţurile cresc, în Rusia, de la o zi la alta, familii întregi ajung în sărăcie.

O femeie în vârstă de 56 de ani susţine că toată pensia o cheltuieşte pentru a-şi ajuta rudele apropiate. Fără această mâncare gratuită, ea spune că ar muri de foame.

„Situaţia economică în Rusia nu este foarte bună. Sunt responsabilă pentru trei oameni: eu, nepoata mea şi fiul meu. Jumătate din pensia mea se duce pe chirie, iar ce îmi rămâne din bani este foarte puţin", a declarat femeia.

La cantina mobilă, întreţinută de o organizaţie de caritate, iau masa mii de oameni din Sankt-Petersburg. Voluntarii spun că, în lunile următoare, vor veni şi mai mulţi oameni să mănânce gratuit.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *