Bună Dimineața

Ce își doresc femeile de opt martie

Pe opt martie, de fapt, este marcată ca Ziua Internațională Femeii, dar nu voi intra astăzi în detalii despre sensul și semnificația acestei zile. Regret doar că majoritatea femeilor aleg doar odată pe an să arate mai bine decât în celelalte zile. 

S-a mai vorbit că moldovenii sunt campioni la capitolul urări, felicitări, iar azi am ales să mă împart cu mesajele deocheate pe care le-am primit din partea altor femei în Ziua Internațională a Femeii.

Cel mai siropos mesaj a venit chiar de dimineață și m-a transpus automat din realitatea de zi cu zi într-o poveste:„Fii căutată și dorită/ În veci femeie să fii slăvită”.

Un alt exemplu de mesaj coborât parcă din cosmos a fost: „Să îți inunde sufletul cu bucuria și parfumul tuturor florilor sale”.  Iar mesajul „această zi să fie un prilej de bucurie pentru noi toate, să simțim mai puțin apăsarea grijilor și să ne umplem gândurile și sufletul de căldura”, mi-a dat de înțeles că femeile noastre vor să fie fericite și să uite de griji doar o zi pe an, în rest, putem să ne pieptănăm părul cărunt în voie.

Oare aceasta își doresc femeile noastre? Să le fie inundat sufletul cu parfumul florilor în doar o zi din an? Îmi dau seama că această expresie este una metaforică, dar de ce ne place să ne ascundem după deget, să folosim dulcegării în locul cuvintelor și emoțiilor sincere și practice. 

De la autoare cetire: „Eu vă doresc să îndrăzniți să fiți libere de ceaune, libere de părerile sau așteptările cuiva, să aveți curajul să fugiți chiar și dintr-un rai, dacă nu vă convine ceva. Să fiți mai întâi femei cu pasiuni și mofturi, pe urmă colege, mame, soții, bunici, mai mult sau mai puțin perfecte. Poftă de viață, asta vă doresc. Vă doresc la toate câte un măr roșu plin de sănătate!” 

La început de primăvară,  las la dispoziția fiecărei femei să își aleagă ce are nevoie pentru fericirea de zi de zi, fie stelele de pe cer, fie curajul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *