Bună Dimineața

Ce ne așteaptă: coliva lui Ghimpu sau coliva R. Moldova?!

„În gusturile omului nu te poți …ista", în deosebi în ale pomanagiilor „liberi și independenți” care ciugulesc din palmele unor partide care ele însele umblă cu coliva în piept. Anume aceștia, ca la comandă, repetă, în cor solidar, că PL-ul (din cauza lui M. Ghimpu) și PLR-ul (din cauza lipsei unui lider autentic) nu vor trece pragul electoral, această perspectivă având-o doar PLDM, PD și PCRM.

Mai e timp până la toamnă, socoteala de acasă ar putea să nu coincidă cu cea de la târg și cei înmormântați înainte de vreme să mănânce coliva unor partide „cu șanse”. Oricum, surprize cu adevărat pot avea loc, iată de ce comerțul cu pielea ursului din pădure s-a putea să nu fie unul profitabil.

De ce spun aceste lucruri? (Explic ca să înțeleagă și cei cu mintea mai odihnită decât a noastră: nu sunt și nu voi fi avocatul (electoral) al PL-ului sau al PLR-ului – cei care nu cred sunt rugați frumos să nu se grăbească, să mai aștepte un pic și se vor convinge). Pe mine personal nu mă interesează absolut deloc soarta politică a lui Ghimpu, Chirtoacă, Hadârcă ș.a.m.d., ci viitoarea configurație politică a viitorului parlament. Un viitor parlament reprezentat doar de PLDM, PD și PCRM, fără un partid de dreapta, ce ar exprima interesele electoratului proromânesc și proeuropean, este visul de aur al rușilor. Ar fi ideal dacă în viitorul parlament, în afară de PLDM, PD și PCRM să fie prezente PL (M. Ghimpu), PLR (I. Hadârcă), PNL (V. Pavlicenco) – (și încă cine mai este aici?!). Astfel, dacă vorbim de adevăratele interese naționale ale RM, problema trebuie pusă astfel: dreapta moldoveană, așa cum este ea, trebuie să fie reprezentată masiv în viitorul parlament.

…Dacă nu va fi, nu coliva PL-lui ne așteaptă, ci coliva R. Moldova.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *