Bună Dimineața

Ce ne pregătesc deputații „democrați”

Proiectul e mai mult decât dubios și a apărut peste noapte. Un proiect de lege despre „combaterea extremismului” în condițiile R. Moldova unde „extremismul” e înțeles diferit, nu poate fi propus dezbaterilor în parlament fără o dezbatere în societate. E știut, că la Chișinău, în opinia unora „extremist” e acel care se consideră român și vorbește românește, și nu numai „extremist”, dar și „xenofob”, „nazist” și „fascist”. Înțelege oare majoritatea parlamentară ce bâtă pune ea în mâna SIS-ului (nereformat!) și în cine va lovi acesta?

Cu siguranță acest SIS, nu va lovi în adevărații extremiști, ci în cei care se consideră români. Acesta e sensul ascuns și adevărat al proiectului de lege discutat.

Societatea nu are nici un motiv să creadă în onestitatea și buna credință a deputaților din actuala majoritatea parlamentară – i-am văzut cum în primăvara anului trecut, purtați de căpăstru de liderii lor de partid, votau cu comuniștii împotriva unora, apoi tot cu comuniștii împotriva altora. Ei au dovedit că nu sunt în serviciul poporului, ci al șefilor lor de partid. Cu siguranță, nici în cazul discutat ei nu sunt în serviciul intereselor naționale, iar acest proiect de lege privind „lupta cu extremismul” are alt scop, decât cel declarat. La noi se spune una, dar se are în vedere alta. Ne-am ars de atâtea ori cu acești deputați, riscăm să ne mai ardem o dată și, spre final de mandat, aceștia să ne fericească cu o bâtă în moalele capului pe noi, nu pe extremiștii adevărați. În zadar se tem comuniștii că această lege e împotriva lor, a minorităților naționale! Nu, e împotriva noastră, a românilor moldoveni!

Acest proiect de lege nu poate fi votat până nu va fi discutat pe larg în societate. Deputații din majoritatea parlamentară care vor vota respectivul proiect de lege își vor lua un mare păcat pe conștiință, făcând un mare deserviciu democrației și intereselor naționale ale R. Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *