Actualitate

Ce nu se știa despre tânărul Kim Jong-Un – de la pasiunea pentru baschet până la preferințele vestimentare

Ca orice lider puternic, Kim a fost cândva un elev inteligent, cu diferite pasiuni. La insistenţele tatălui său, Kim Jong-il, el a fost trimis la şcoală într-un internat din Elveţia, în perioada 1998-2000.

Dictatorul şi sportul
Tânărul Kim poate nu a visat niciodată că va deveni bun prieten cu fostul jucător al Chicago Bull, Dennis Rodman, lucru adevărat acum. În adolescenţă, Kim era pasionat de baschet şi un fan înrăit al echipei din Chicago, căreia i-a dedicat o întregă cameră din apartamentul său de atunci. Despre el, foştii săi colegi spun că îşi petrecea timpul făcând portrete ale lui Michael Jordan şi că purta, indiferent de ocazie, încălţămintea Air Jordans. De asemenea, lui îi plăcea să se îmbrace lejer, în trening.

Pseudonimul
Pe vremea când era adolescent, Kim Jong-un dorea ca lumea să nu ştie că este liderului nord-corean. Aşa că, el s-a înscris la şcoala elveţiană cu numele de Pak Un. El susţinea că este fiul unui angajat al ambasadei Coreei de Nord la Berna. Asta nu înseamnă că oamenii nu bănuiau ceva, dat fiind faptul că părinţii lui nu au venit niciodată la şcoală.

Îi plăceau filmele de acţiune
În 2009, câţiva din prietenii lui Kim au relatat către The Washington Post că actualul lider nu era o persoană foarte sociabilă, iar în preajma fetelor devenea foarte timid. Tot ei spuneau că atunci când nu urmărea meciuri de baschet, el se uita la filme de acţiune sau se juca pe PlayStation. Kim era un fan al filmelor lui Jackie Chan.

Brânza
Încă din timpul liceului, Kim se lăuda cu cât poate mânca, dezvoltând astfel un apetit excesiv pentru mâncare. Apropiaţii lui spun că era un atât de mare consumator de brânză elveţiană, încât şi-a trimis bucătarii chefi la o şcoală culinară franceză pentru a învăţa să îi prepare celebra brânză Emmental. Despre el se spune că în perioada 2012-2016 a luat în greutate peste 40 de kilograme.

Prietenii lui Kim
Dictatorul nu a avut mulţi prieteni în timpul liceului, însă câţiva l-au cunosut destul de bine. Unul dintre cei mai apropiaţi este Joao Micaelo, căruia Kim i-a împărtăşit secretul că tatăl său este liderul Coreei de Nord. Tot acesta a fost invitat de către nord-corean în apartamentul său din cartierul ambasadei. Micaelo mărturiseşte că acolo a văzut o altă faţă de-a lui Kim, el fiind foarte aspru cu cei care lucrau pentru el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *