Timpul Liber

Ce puteți face astăzi?

• vă faceți comozi în sala de spectacole (of. 122) a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Acolo, la ora 18.00, puteți viziona spectacolul „Clasa Noastră”, de Tadeusz Slobodzianek, în regia Luminiţei Ţîcu, regizoarea spectacolului „Casa M”. 
Ultimul a fost jucat la Moscova, în cadrul Festivalului „Golden Mask”, la Timișoara, la „Fest FDR”, unde a fost apreciat cu unicul premiu – Premiul pentru interpretare, la Iași, la „Europa Est de tot”, la Edinburgh – Festivalul „Fringe” și iată că recent și la București a fost apreciat cu Premiul „Tânăra speranță”.

• participați la o seară francofonă cu tema „Descoperirea comediei dell’arte” cu Manon Guillemin. Gazda evenimentului, care va avea loc la ora 19.00, este Alianța Franceză din Moldova.

• faceți un pas mic, dar semnificativ pentru lupta împotriva poluării râului Bâc, participând la flashmob-ul „Iubește-ți râul!”, care vrea să atenționeze asupra cauzelor poluării râului, dar și pericolului ce ne paște dacă nu le soluționăm. Evenimentul va avea loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale, începând cu orele 11.00. Cei care vor să participe la flashmob, sunt rugați să vină la 10.30. 

• vizitați expoziția personală a lui Rinaldo Novali, „Fragmente de pictură, orizonturi întrerupte, meteoriţi”, care are loc la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei.


Acelaşi muzeu găzduieşte expoziţia Salonul Naţional de Artă Decorativă „Cotroceni 2012”. Evenimentul are loc în cadrul unui parteneriat între instituţia gazdă şi Muzeul Naţional Cotroceni din Bucureşti şi se desfăşoară în perioada 25 aprilie – 10 iunie.
La aceeaşi instituţie muzeală este expusă publicului, până la 5 iunie, o capodoperă: Nicolae Grigorescu, „Ţărăncuţă cu fuior pe cale”.

• vă bucurați ochii cu o expoziţie inedită de mostre din patrimoniul muzeului şi piese din colecţii particulare ce ţin de tradiţia pascală „Pascala–2013”, găzduită de Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală (MNEIN). Sunt expuse carte veche bisericească şi contemporană, obiecte de cult, ouă încondeiate, lucrări ale copiilor încurajaţi de entuziaşti ai Asociaţiei „Filocalia” şi ale elevilor de la Centrul de Educaţie Estetică „Lăstărel”, sectorul Buiucani, şi Centrele de Creaţie a Copiilor ale Direcţiei pentru Drepturile Copilului sectorul Rîşcani, mun. Chişinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *