Timpul Liber

Ce puteți face astăzi?

• participați la unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din țară – Festivalul de film documentar „CRONOGRAF”. Sunteți așteptați la Cinematograful ODEON, pe 30 mai, la ora 19.00, unde, în deschidere, va evolua Cristi Aldea-Teodorovici și trupa sa, iar după gală va fi proiectat, în variantă completă, documentarul „Mama Illegal”, de regizorul austriac Eduard Moschitz – povestea dramatică a trei mame din Moldova, urmărite timp de șapte ani. Proiecția va continua cu o întâlnire cu protagoniştii filmului şi autorul.

• vizionați premiera unui spectacol-proiect antifumat „Eu și 20 de PRIETENI ai mei”, în regia lui Vitalie Jacotă, despre una din cele mai mari probleme ale sec. XXI. Spectacolul va fi jucat atât astăzi, cât și mâine, la ora 19.00, în incinta Teatrului de Revistă „Ginta Latină”. Intrarea va fi liberă.

• să-i vedeți pe Eminescu și Micle readuși în viață, pe scena Teatrului Studio „Geneza Art”, la ora 19.00. Spectacolul „Floarea albastră”, după versurile şi corespondenţa poeţilor clasici este jucat de un alt cuplu frumos, actorii Daniela Burlaca și Iurie Gologan.

• vizitați expoziția personală a lui Rinaldo Novali, „Fragmente de pictură, orizonturi întrerupte, meteoriţi”, care are loc la Muzeul Naţional de Artă a Moldovei. Expoziţia poate fi vizitată până la 23 iunie. Intrarea este liberă. Acelaşi muzeu găzduieşte expoziţia Salonul Naţional de Artă Decorativă „Cotroceni 2012”. Evenimentul are loc în cadrul unui parteneriat între instituţia-gazdă şi Muzeul Naţional Cotroceni din Bucureşti şi se desfăşoară în perioada 25 aprilie – 10 iunie. La aceeaşi instituţie muzeală este expusă publicului, până la 5 iunie, o capodoperă: Nicolae Grigorescu, „Ţărăncuţă cu fuior pe cale”.

• vă bucurați ochii cu o expoziţie inedită de mostre din patrimoniul muzeului şi piese din colecţii particulare ce ţin de tradiţia pascală „Pascala-2013”, găzduită de Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală (MNEIN). Sunt expuse cărți vechi bisericești şi contemporane, obiecte de cult, ouă încondeiate, lucrări ale copiilor încurajaţi de entuziaşti ai Asociaţiei „Filocalia” şi ale elevilor de la Centrul de Educaţie Estetică „Lăstărel”, sectorul Buiucani, şi Centrele de Creaţie a Copiilor ale Direcţiei pentru Drepturile Copilului, sectorul Râşcani, mun. Chişinău.
Expoziţia poate fi vizitată până la 23 iunie. Intrarea este liberă. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *