ActualitateSănătate

Ce reprezintă cea mai nouă tehnologie pentru reducerea dioptriilor Relex Smile Pro

Reducerea dioptriilor cu ajutorul laserului îți permite să-ți îmbunătățești calitatea vederii în cazul miopiei, hipermetropiei și astigmatismului. Operația constă în modificarea formei corneei și a capacității acesteia de a refracta lumina. În prezent, există mai multe metode de corecție, iar periodic apar noi abordări, mai avansate și mai eficiente. Ce este Relex Smile Pro? Relex Smile Pro este una dintre cele mai moderne metode de corecție a vederii, cu laser. Aceasta constă în utilizarea unui laser cu femtosecunde pentru a pregăti un disc tridimensional numit „lenticulă”. Apoi, se realizează o incizie extrem de mică, fără a afecta biomecanica corneei. Prin această incizie, lenticula este extrasă. Ca rezultat al acestui procedeu, se produce o modificare a formei corneei – aplatizarea acesteia, fără a afecta stabilitatea sau capacitatea de a produce lichid lacrimal. Datorită acestei caracteristici, procedura este potrivită pentru pacienții care nu tolerează lentilele de contact, au cornee subțire sau suferă de ochi uscați.

Diferențele față de alte metode de corecție a vederii În trecut, pentru corecția vederii cu laser, se folosea metoda LASIK. SMILE este o incizie minim invazivă care creează doar o mică incizie – cu 80% mai mică decât LASIK. Astfel, spre deosebire de alte metode, Relex Smile Pro nu lasă cicatrici sau răni vizibile pe cornee. Acest lucru ajută la evitarea unei perioade lungi de vindecare, senzația de arsură în ochi și lacrimație puternică după operație.
Relex Smile Pro este o metodă blândă, potrivită pentru pacienții pentru care recuperarea rapidă, un stil de viață activ și capacitatea de a practica sportul sunt importante. Restricțiile de după intervenție sunt eliminate în următoarele 24 de ore. Beneficiile Relex Smile Pro Relex Smile Pro este cea mai puțin traumatică metodă de corecție a vederii cu laser, și poate fi utilizată nu doar pentru miopie și astigmatism miopic, ci și pentru combinarea acestora. Este cea mai recentă tehnică de chirurgie oculară cu laser. Avantajele acestei metode includ: Absența senzațiilor dureroase pentru pacient; Intervenția chirurgicală minim-invazivă; Rapiditatea procedurii (operația în sine durează doar câteva secunde); Păstrarea integrității naturale a corneei; Precizie înaltă, datorită utilizării echipamentului inovator; Ridicarea restricțiilor în doar 24 de ore după operație (Ex. se poate conduce, se pot desfășura activități profesionale inclusiv cele care necesită o bună acuitate vizuală); Recuperare rapidă; Procedură silențioasă; Procedură potrivită pentru persoanele care practică sporturi de contact, surf sau pentru cei angajați în armată sau ca personal de zbor. Cu ajutorul acestei metode, se poate corecta miopia până la -10 dioptrii, iar astigmatismul de până la -5 dioptrii. În cazul miopiei severe și cu o grosime adecvată a corneei, se pot efectua două intervenții. Studiile clinice pentru corecția hipermetropiei au fost deja finalizate, iar în următorii ani este planificată începerea acestor operații. Cine a dezvoltat această metodă? Metoda SMILE a fost dezvoltată de Carl Zeiss și reprezintă o evoluție semnificativă în corecția vederii cu laser. Carl Zeiss, o firmă germană recunoscută pentru precizia și calitatea instrumentelor optice, a introdus pe piață primul laser excimer din lume pentru corecția vederii. Tehnologia femto a fost larg cercetată în decursul mai multor ani, iar operațiunile laser fără lamelă sunt efectuate în studii clinice controlate începând din 2006. În țările dezvoltate, metoda SMILE devine standard pentru corectarea defectelor optice. În același timp, metoda SMILE dă dovadă de rezultate excepționale. Aceste caracteristici fac din intervenția SMILE o opțiune preferată pentru cei care vor o corecție vizuală precisă și stabilă, minimizând în același timp necesitatea intervențiilor suplimentare și riscurile asociate. Astfel, tehnologia inovatoare de reducere a dioptriilor Relex Smile Pro redefinește standardele în chirurgia oculară cu laser, asigurând rezultate excelente pentru pacienții cu vârste de până la 40 de ani, care au avut o refracție stabilă (dioptrie) mai mult de 12 luni, pacienți miopi sau cei care suferă de astigmatism.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *