Bună Dimineața

Ce se întâmplă cu poetul Petru Cărare?

Se vorbeşte că s-a retras şi că stă (sau este ţinut?!) închis în apartamentul său de la Ciocana. Colegii mei din redacţie au încercat de mai multe ori să-l contacteze ca să-i ia un interviu, dar n-au reuşit.

…Acum trei ani, în 2009, Petru Cărare, fiind internat în spital, mi-a trimis cartea sa „Carul cu proşti”, însoţită de un autograf elogios. Poetul încheia autograful cu următoarea rugăminte: „Publicaţi ceva din această cărţulie până la marele meu jubileu de 75 de ani (13.II.2010)”. La acel jubileu tot nu ne-am putut întâlni.

Peste două săptămâni Petru Cărare va împlini 77 de ani, dar încercările noastre de a-l vedea şi de a discuta cu el nu s-au încununat de succes. Nu ştim care-i starea sănătăţii lui, poate are nevoie de ajutorul şi intervenţia noastră. Mi se pare nefiresc, ciudat, chiar alarmant faptul că nu avem acces la Petru Cărare, mai mult chiar, se creează impresia că Petru Cărare este ţinut „sub lăcată”, ca un sechestrat…
Ce se întâmplă cu Petru Cărare? De ce nu poate fi vizitat?! Este vorba, totuşi, de cel mai mare poet satiric basarabean al secolului trecut, de cel mai vertical, neconformist şi curajos scriitor din perioada regimului comunist!

Maestre, dacă ne auziţi, daţi-ne un semn, să ştim că totul e bine…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *