Ce se întâmplă în organism dacă mănânci des cireșe
Cireșele întăresc sistemul imunitar, scad presiunea arterială, sunt diuretice, reduc riscul de diabet de tip 2. De altfel, te ajută să ai o piele sănătoasă, care strălucește. Nu doar fructul este bun pentru organism ci și cozile cireșelor. Acestea sunt indicate în tratarea colicilor și litiazei renale. Așadar, nu arunca aceste codițe, ci spală-le, pune-le la uscat și prepară câte 2-3 infuzii pe zi, recomandă clicksanatate.ro.
Hipertensiunea. Aceste fructe conțin anumite substanțe chimice care ajută la suprimarea și diminuarea nivelului de acid uric din corp. Din acest motic reduc durerile musculare și pe cele cronice de spate.
Un exces de acid uric poate duce la gută, hipertensiune, boli ale inimii, pietre la rinichi, insuficiență renală, dar și la leucemie. Pentru a micșora riscul de atac de gută, specialiștii spun că e bine să mănânci cireșe, de câte ori ai ocazia. Cireșele consumate și sub formă de suc alterează pH-ul urinei și reduc astfel aciditatea, crescând nivelul alcalin. Scăderea nivelului de acid uric combate formarea calculilor (pietrelor) din urați, și, prin urmare se previne apariția gutei.
Inflamațiile. Ultimele studii legate de proprietățile curative ale acestor fructe au demonstrat că un consum regulat de cireșe poate ajuta în ameliorarea durerilor apărute în cazul fibromialgiilor, artritei și al rănilor. S-a descoperit că cireșele ar avea un efect mai mare decât analgezicele și după cum știi, primele sunt naturale, deci nu au efecte adverse, pe când pastilele, da. Cireșele conțin o substanță numită cianidină, iar aceasta are rolul de a lupta contra inflamației. Prin urmare dacă ai aceste probleme mănâncă des cireșe. Astfel, vei observa că se vor reduce umflăturile și vei scăpa de dureri.
Sursa: antena3.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!