Externe

Ce se întâmplă în Rusia? Statistici reale (XIX)

Deşi mulţi oameni continuă să admire puterea acestei ţări, iar televiziunile oficiale de la Moscova prezintă succesele guvernării de la Kremlin, datele statistice arată o altă imagine, mai puţin cunoscută, a Rusiei.

Rusia a plătit pentru independenţa Abhaziei

Fostul preşedinte al Rusiei Dmitri Medvedev a exclus din registrul obiectivelor strategice nouă întreprinderi, printre care Institutul de Tehnologii Termice din Moscova şi Uzina Botkinski, producătorul rachetelor balistice Bulava şi Topol.

Conducătorii unor întreprinderi militare refuză uneori comenzile de stat pentru că scurgerile de bani nu acoperă nici măcar costul producţiei. Drept urmare, în perioada 1994-2009, armata rusă a primit în dotare 114 tancuri T-90, 20 de avioane noi SU-27, şase modele modernizate ale avionului SU-25, două bombardiere SU-34, trei aeronave TU-160 şi două elicoptere KA-50.

30% din componentele unui satelit al sistemului „Glonass” sunt de import.

În 2008, au fost traşi la răspundere penală 20 de generali şi amirali şi au fost condamnaţi 1611 ofiţeri. În 2009, daunele cauzate de corupţia din cadrul armatei s-au ridicat la suma de 3 miliarde de ruble. În cadrul forţelor armate ruseşti activează peste 2 mii de ofiţeri care au stat după gratii.

Rusia a anulat datoria Libiei de 4,5 miliarde de dolari. Anterior, ruşii „au uitat” datoriile Afganistanului de 11,6 miliarde de dolari şi cele ale Irakului de 12 miliarde de dolari.

Rusia a semnat un acord cu Cipru prin care îi va acorda un credit de 2,5 miliarde de dolari. Prima tranşă trebuia să fie transferată pe insulă până la 31 decembrie 2011. Rusia a oferit Venezuelei un împrumut de 2,2 miliarde de dolari pentru procurarea armamentului. Moscova intenţionează de asemenea să ofere un credit de 300 milioane de dolari pentru dezvoltarea sectorului agricol din Mongolia. Republica insulară Nauru (cu o populaţie de 15 mii de oameni) a primit un credit de 50 milioane de dolari pentru „realizarea unor proiecte sociale”, după ce a recunoscut independenţa Abhaziei. Preţul recunoaşterii independenţei Osetiei de Sud urmează a fi încă negociat. Curtea de Conturi a FR a depistat în Abhazia delapidări de fonduri în sumă de 346,8 milioane de dolari, bani proveniţi din ajutorul financiar venit din partea Rusiei.

(Va urma)

Traducere I.M.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *