CSI / Rusia

Ce se întâmplă în Rusia? Statistici reale (XVI): Spaţiul aerian al Rusiei e plin de „găuri”

Corpul de ofiţeri a fost redus de la 315 mii până la 150 de mii de persoane, iar corpul generalilor activi a scăzut de la 1886 până la 900 de persoane.

Numărul angajaţilor de la Ministerul Apărării va scădea de 2,5 ori. Vor fi lichidate funcţiile de locotenent şi subofiţer de marină (170 de mii de persoane), iar 65 de instituţii de învăţământ superior de profil militar vor fi comasate în 10 centre ştiinţifico-didactice.

Probabil din acest motiv 87% din ofiţerii armatei ruse nu sunt loiali regimului de guvernare. În 2009, în Academia militară a Statului Major au fost admişi doar 16 ofiţeri.

În 2015, majoritatea soldaţilor şi ofiţerilor armatei ruse vor fi musulmani. Există probabilitatea ca în viitorul apropiat corpul de bază al forţelor armate să fie constituit din infanterie angajată pe bază de contract care va lupta cu pericolele interne. Armata FR riscă să capete funcţii exclusiv poliţiste.

În perioada 1994-2007, sistemul de apărare aeriană nu a fost dotat cu tehnică nouă. De aceea, în prezent, securitatea aeriană a FR are un caracter regional, protejând doar obiectivele cele mai importante. Spaţiul aerian al FR este împânzit de „găuri”, cea mai mare fiind între Habarovsk şi Irkutsk (circa 3400 km). În 62 de unităţi administrative ale FR sistemul de apărare aeriană lipseşte cu desăvârşire. Nu sunt protejate de atacuri aeriene oraşele Perm, Ijevsk, Vladimir, Nijni Novgorod, Omsk, Celeabinsk, Tula şi Ulianovsk. Doar două divizioane ruse dispun de complexul antiaerian de ultimă generaţie S-400, ceea ce nu e suficient pentru a proteja nici măcar o ţară ca Serbia.

Firma „BiS” se ocupă de întreţinerea sediului Ministerului Apărării rus. Preţul lucrărilor de curăţenie se ridică anual la 439 de mii de euro. În următorii cinci-şase ani, Ministerul Apărării intenţionează să cumpere din Israel armament în valoare de 10 miliarde de dolari. Până în 2020 vor fi lichidate sau reutilizate 600 de unităţi de armament strategic, circa 350 de mii de unităţi de armament convenţional, peste 150 de milioane de muniţii şi 140 de mii de rachete.

(Va urma)

Traducere I.M. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *