Externe

Ce se întâmplă în Rusia? Statistici reale (XX) Rusia plăteşte mai mult pentru o imagine pozitivă decât pentru eradicarea şomajului

Deşi mulţi oameni continuă să admire puterea acestei ţări, iar televiziunile oficiale de la Moscova prezintă succesele guvernării de la Kremlin, datele statistice arată o altă imagine, mai puţin cunoscută, a Rusiei.

Rusia plăteşte mai mult pentru o imagine pozitivă decât pentru eradicarea şomajului

Rusia intenţionează să ofere Serbiei credite în valoare de un miliard de euro, iar Bulgaria ar putea primi din partea Moscovei 3,8 miliarde de euro pentru construcţia unei centrale atomice.

Fostul ministru al Finanţelor rus A. Kudrin a semnat cu omologul său armean T. Davtian un acord privind oferirea Armeniei a unui credit de 500 mln. dolari pentru o perioadă de 15 ani. Abhazia şi Osetia de Sud vor primi din partea Rusiei un ajutor financiar de 125 mln. euro. (Precizăm că în Osetia de Sud locuiesc circa 72 mii de oameni.) În afară de aceasta, Rusia va oferi Abhaziei circa 250 mln. euro pentru refacerea social-economică a republicii separatiste.
Rusia a iertat Kirghiziei o datorie de 180 mln. dolari. Mai mult decât atât, Kirghizia va primi din partea Moscovei un credit de stat de 2 mlrd. dolari, un credit nerambursabil de 150 mln. dolari şi un credit stabilizator de 50 mln. dolari.

În 2010, guvernarea rusă a cheltuit 866 milioane de lire sterline pentru promovarea unei imagini pozitive a Rusiei – mai mult decât pentru lupta împotriva şomajului. În acelaşi an, ajutorul direct al Rusiei a oferit celor mai sărace state din lume 800 milioane de dolari.

Duma de Stat a ratificat acordul de frontieră dintre Rusia şi Norvegia, care defineşte statutul de circa 175 mii km2 din Marea Barenţ şi Oceanul Arctic. În urma schimbării hotarelor, ramura pescuitului din Rusia ar putea pierde anual circa 300 mii tone de peşte.

Rusia a transmis Chinei insulele de pe râul Amur (apr. 174 km2). Ministerul de Externe a explicat că această decizie a fost luată „din raţiuni pragmatice şi interese de lungă durată ale Moscovei”.

China a cumpărat în Rusia 80,4 mii ha de pământ cu destinaţie agricolă. Suma afacerii se ridică la 21,4 milioane de dolari.

(Va urma)

Traducere I.M.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *