CSI / Rusia

Ce se întâmplă în Rusia? Statistici reale (XXIII): 60% din bărbaţi sunt fumători

Deşi mulţi oameni continuă să admire puterea acestei ţări, iar televiziunile oficiale de la Moscova prezintă succesele guvernării de la Kremlin, datele statistice arată o altă imagine, mai puţin cunoscută, a Rusiei.

În fiecare an, din cauza fumatului, în Rusia mor 270 mii de persoane. Circa 70% din bărbaţi şi peste 30% din femei sunt fumători. În fiecare zi îşi pierd viaţa 50 de prunci, majoritatea deceselor (70%) având loc la maternităţi. Potrivit datelor Căilor Ferate din Rusia, în 2009 au decedat 2953 de persoane în zona circulaţiei trenurilor. Alte 1494 au suferit traume.

În oraşul Omsk, din cauza întârzierilor echipei de urgenţă, mor 50-60 de persoane în fiecare lună, iar în regiunea Vladimir celor care apelează la spitalul de urgenţă li se răspunde „Nu venim la persoane cu vârsta de peste 70 de ani”.

Ministerul Sănătăţii intenţionează să prescrie tratament la domiciliu pentru 750 mii de persoane bolnave psihic „ce nu prezintă pericol social”. În 2008, unui cetăţean al Rusiei i-au revenit circa 460 dolari din bugetul de stat pentru asigurarea sănătăţii, pe când în Marea Britanie fiecărei persoane îi revin câte 3 mii de dolari în acest scop.

Fiecare al cincilea centru medical privat din Moscova stabileşte intenţionat un diagnostic eronat, pentru ca ulterior să prescrie un tratament corect, dar foarte costisitor. Medicii obţin 10% din suma pe care o plăteşte pacientul pentru tratament. Liga protecţiei pacientului din Rusia a anunţat că în fiecare an mor 50 mii de oameni din cauza greşelilor comise de medici. Mai mult decât atât, e practic imposibil să demonstrezi în instanţă eroarea medicului. Duma de Stat a propus chiar anularea articolului din Codul Penal care prevede sancţiuni aplicate medicului care a dat dovadă de neglijenţă.

Populaţia Rusiei scade şi din cauza ratei înalte a criminalităţii. Potrivit Procuraturii Generale, nivelul acesteia este de trei ori mai mare decât cel indicat în statistica oficială. În fiecare an, din cauza acţiunilor criminale, mor peste 150 mii de persoane.

Doar în urma accidentelor rutiere, în Rusia sunt înregistrate anual 35 mii de victime, iar numărul răniţilor depăşeşte cifra de 215 mii de persoane.

(Va urma)

Traducere I.M. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *