CSI / Rusia

Ce se întâmplă în Rusia? Statistici reale (XXIV): Drumurile costă mai mult decât în Germania

Angajaţii MAI vor schimba în curând uniforma de culoare verde pe una albastră. De confecţionarea hainelor se va ocupa fabrica „Trud” din Sankt Petersburg, ce aparţine lui Taimuraz Bolloev, fostul director al fabricii de bere „Baltika”. Ministerul de Interne rus va primeni îmbrăcămintea de serviciu a 870 mii de oameni. 10 milioane de bătrâni ar fi putut primi un supliment egal cu o pensie medie din banii cheltuiţi în acest scop.

Circa 95% din hainele vândute pe piaţa rusă sunt de import. Extracţia de cărbune a atins nivelul anului 1957, producţia de camioane, combine şi tractoare a ajuns la nivelul anilor ’30 ai secolului trecut, volumul de vagoane construite e acelaşi ca în anul 1910, iar confecţionarea încălţămintei s-a întors la volumele anului 1900.

În trecut, circa 97% din populaţie utiliza transportul aerian, acum însă doar 3%. Volumul coletelor poştale trimise de cetăţenii ruşi s-a redus de 20 de ori.

Costul drumului de centură din Sankt Petersburg (KAD) a constituit 20 milioane de euro/km, pe când preţul unui kilometru de şosea „Scandinavia” din regiunea oraşului Helsinki a constituit 3,4 milioane de euro, iar cea mai scumpă autostradă din Germania – porţiunea betonată A-6 – a costat 12,2 milioane/km. Se estimează că în timpul construcţiei doar a unei porţiuni KAD au fost furate circa 5,17 milioane de euro. Rusia reuşeşte să construiască într-un an atâtea autostrăzi, câte construieşte China în zece zile.

În octombrie 2002, timp de 57 de ore, teroriştii au ocupat teatrul de pe str. Dubrovka din Moscova (operaţiunea „Nord-Ost”) în faţa camerelor de luat vederi a celor mai importante posturi TV. Din cei 912 ostatici, 48 şi-au pierdut viaţa în timpul asediului lansat de forţele speciale, iar 73 au murit în autobuze şi spitale din lipsă de îngrijire. Pentru operaţiunea de eliberare a teatrului au fost decernate 57 de medalii, inclusiv cinci stele „Eroul Rusiei”. Câte o stea au primit militarii unităţilor speciale „Alfa”, „Vîmpel” şi conducătorii operaţiunii, generalii V. Pronicev şi A. Tihonov. A cincea stea i-a revenit chimistului care a lansat gazul somnifer în timpul asediului. 50 de însemne comemorative „Nord-Ost” au primit membrii administraţiei de la Moscova „pentru compasiune”.

(Va urma)

Traducere I.M.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *