Timpul Local

Ce se întâmplă la Nisporeni?

Potrivit ultimelor rezultate oferite de Comisia Electorală Centrală, după procesarea a 86,05 voturi, primii în preferinţele alegătorilor s-au dovedit a fi democraţii (PD), care au acumulat 35,45% din voturile alegătorilor. Pe locul doi în topul preferinţelor electoratului din Nisporeni este clasat PLDM, cu 24,49%. PL a obţinut 16,05%, în timp ce comuniştii au acumulat doar 13,19%. Astfel, în lupta pentru Consiliul raional, PLDM pierde teren în faţa PD. Potrivit ultimelor informaţii, PD-ului i-ar reveni în consiliu 13 mandate, în timp ce PLDM-ului i-ar reveni doar nouă. Liberalii au obţinut şase mandate, iar comuniştii – patru. Rezultatele alegerilor locale din raionul Nisporeni demonstrează o diminuare a încrederii în echipa lui Vlad Filat, deşi la alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010, PLDM a acumulat de două ori mai multe voturi în comparaţie cu PDM. Astfel, potrivit proceselor-verbale prezentate de CEC, la alegerile din toamna trecută, pentru PLDM au votat 10.486 alergători, iar pentru PD – 5.291.

În legislatura 2007-2011, preşedinte al raionului Nisporeni a fost Ion Munteanu, candidat AMN. Atunci AMN a luptat cu consilierii PSL şi PCRM.
La şefia Primăriei Nisporeni, în 2007, a fost ales candidatul din partea PD, Ion Gangan. Pentru postul de primar, la scrutinul din această vară s-au luptat şase candidaţi. Ion Gangan a declarat că ştie deja rezultatele şi că el a câştigat scrutinul pentru încă un mandat cu 58%.
Potrivit reprezentantului Guvernului la Nisporeni, Victor Rusu, în raionul Nisporeni nu s-a votat pentru un anumit partid, ci pentru Alianţă. „Noi încă constituim o Alianţă şi vrem să credem că votul oamenilor a fost încredinţat anume acestei structuri. Plus la asta, în cinci localităţi din raion va avea loc turul doi pentru primării, unde candidaţii PLDM au mare şanse de câştig, iar comuniştii au şanse doar la Boldureşti”. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *