Sănătate

Ce se poate întâmpla cu corpul tău dacă faci sport pe căldură

Temperaturile ridicate nu reprezintă un motiv pentru a renunța la exercițiile fizice. Mai ales dacă sunteți sănătos și în formă. Dacă exagerați sau dacă alegeți momentul nepotrivit pentru a face exerciții fizice, s-ar putea să ajungeți la spital.

Dacă organismul dvs. nu poate face față supraîncălzirii, ați putea avea:

  • Crampe de căldură. Crampe dureroase ale unor grupe mari de mușchi în timpul exercițiilor fizice sau după un antrenament.
  • Epuizare din cauza căldurii. Creșterea temperaturii corpului până la 40 °C, greață și vărsături, slăbiciune și dureri de cap, transpirație intensă, piele rece și umedă. Dacă nu se ia nicio măsură, această afecțiune poate evolua spre insolație.
  • Insolație. Creșterea temperaturii corpului până la 40 °C sau mai mult, confuzie, iritabilitate, dureri de cap, amețeli, greață și vărsături, probleme de vedere și de ritm cardiac, slăbiciune. Dacă nu este tratată imediat, insolația poate duce la leziuni cerebrale, insuficiență de organe și deces.

Dacă nu aveți obiceiul de a bea în timpul exercițiilor fizice, activitatea fizică pe căldură se poate încheia cu deshidratare, cu simptome precum oboseală, dureri de cap și amețeli, gură uscată și urină de culoare închisă. Pentru a evita acest lucru, trebuie să vă refaceți în mod constant rezervele de hidratare. Cu toate acestea, consumul excesiv de apă poate avea și consecințe grave, deoarece prin transpirație pierdeți nu numai lichide, ci și sodiu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *