CSI / RusiaRăzboiROMÂNIAUcraina

Ce spun rușii despre atacul asupra portului ucrainean Ismail, de la granița pe Dunăre cu România

Agenția de presă rusă RIA scrie că loviturile rusești asupra portului ucrainean Ismail au lovit infrastructura portuară care găzduiește mercenari străini și echipament militar, precum și un șantier unde sunt reparate navele, potrivit Reuters.

RIA l-a citat pe Serghei Lebedev, un bărbat pe care l-a descris drept coordonator al unui grup din orașul-port ucrainean Nikolaev și despre care a spus că are surse în Izmail, principalul port al Ucrainei la Dunăre, chiar în apropierea graniței cu România.

Astfel, potrivit RIA, Lebedev spune că au avut loc opt lovituri ale Rusiei asupra Izmailului și că au fost vizate un depozit petrolier, un șantier de reparații pentru navele ucrainene, o clădire portuară despre care spune că ar găzdui forțe militare străine, un siloz pentru cereale și o instalație unde ar fi depozitată tehnică militară occidentală.

Reuters nu a putut verifica afirmațiile lui Lebedev.

Un videoclip difuzat de autoritățile ucrainene îi arăta pe pompieri luptându-se cu un incendiu uriaș într-o clădire cu mai multe etaje.

Câteva alte clădiri mari erau în ruine, iar cerealele s-au vărsat din cel puțin două silozuri distruse.

Viceprim-ministrul ucrainean Oleksandr Kubrakov a declarat că atacurile rusești cu drone au distrus aproape 40.000 de tone de cereale care erau destinate țărilor din Africa, precum și Chinei și Israelului.

Atacul masiv cu drone Shahed-136 a avut loc, în noaptea de marţi spre miercuri.

Dronele au fost lansate din Marea Azov, prin Marea Neagră, şi au vizat obiectivele infrastructurii portuare şi industriale din regiune. 

Pe lângă infrastructura portuară distrusă, atacul rușilor a oprit activitatea în port. Două surse au declarat pentru Reuters că operațiunile din port au fost suspendate.

Mai multe nave au ignorat blocada rușilor din Marea Neagră și s-au îndreptat spre portul Izmail în ultimele zile pentru a încărca cereale.  

Trei nave civile de marfă – din Israel, Grecia, și una sub pavilion turco-georgian – au încălcat duminică blocada rusă din Marea Neagră, ancorând în portul ucrainean de pe Dunăre Ismail.

De la ieșirea din acordul pentru cereale de la Marea Neagră, rușii și-au intensificat atacurile asupra porturilor Odesa și Mariupol, dar și asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, Ismail și Reni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *