Femeia

Ce spune scrisul despre dumneavoastră?

Deci nu mai e necesar să te bagi în sufletul omului ca să afli ce se întâmplă acolo.

Grafologia este o direcţie în psihologie, care presupune studiul raporturilor care există între scrisul unei persoane şi caracterul ei. În perioada actuală, această ştiinţă devine mai puţin populară, pentru că în epoca calculatoarelor se scrie din ce în ce mai puţin de mână.

Grafologia este utilizată pe larg în criminalistică, medicină şi în alte sfere în care obiectul de studiu este cercetarea personalităţii umane după scris. Caracteristicile scrisului de mână a unei persoane nu sunt doar rezultatul unor experienţe subiective, în timpul scrisului. Scrierea de mână poate fi afectată de factorii umani şi de mediu, de tot felul de stimuli. De exemplu, în cazul în care scrierea unui document se face într-o atmosferă tensionată, sau într-o atmosferă primitoare şi confortabilă, scrisul poate varia în mod semnificativ de la o situaţie la alta.

Caracterul unei persoane poate fi divulgat de diferite particularităţi ale scrisului: mărimea literelor, înclinarea semnelor, semnătura, semnele de punctuaţie ş.a. Chiar şi o persoană fără experienţă în domeniu poate deosebi scrisul unui şcolar de al unui matur sau scrisul unei doamne de cel al unui domn.

În continuare vom analiza ce trăsături umane ascunde puterea cu care se scrie pe foaie. Deci, o presiune mai uşoară asupra foii e caracteristică persoanelor introvertite şi, respectiv, lăsarea unor urme evidente în urma scrisului denotă faptul că persoana este extrovertită. De asemenea, presiunea mare asupra foii mai exteriorizează şi încredere în forţele proprii, şi o voinţă de fier.

Un scris care depăşeşte mărimea obişnuită presupune următoarele trăsături de caracter: aroganţă, ambiţie, dorinţa de a excela, tendinţa de a conduce. Scrisul mare şi întins (când lăţimea literelor e mai mare ca înălţimea) vorbeşte despre o persoană care tinde să atragă atenţia asupra sa.
Scrisul mărunt indică prudenţă şi reţinere. Persoanele care au un astfel de scris sunt foarte binevoitoare şi atente atât pe hârtie, cât şi în viaţă.
Un scris fugar, şters, ne vorbeşte despre o capacitate excelentă de adaptare la un mediu necunoscut. Aceste persoane se orientează de minune într-o atmosferă nouă şi acceptă uşor schimbările şi noile provocări din viaţă.

Particularităţile generale ale scrisului pot spune despre multe trăsături de caracter. Însă luaţi în considerare faptul că există numeroşi factori care vă pot induce în eroare. Aşadar, aveţi două opţiuni – sau să ghiciţi în simboluri, sau să dedicaţi un pic din timpul dumneavoastră ca să vă orientaţi bine în această ştiinţă. Astfel, veţi putea citi cu uşurinţă oamenii după scrisori de orice fel, CV-uri, sau chiar analizând o banală listă de cumpărături.

Elena Sărăteanu

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *