Actualitate

Ce treabă are R. Moldova cu vioara Guadagnini „Ida Levin” ? Alexandra Conunova cere ajutorul autorităţilor pentru a-şi recupera vioara confiscată de vameşi în urmă cu două luni

Alexandra Conunova cere ajutorul autorităţilor centrale pentru a-şi recupera vioara confiscată de vameşi în urmă cu două luni, când urma să zboare cu avionul în Rusia. Violonista se plânge că instrumentul muzical nu-i este înapoiat chiar dacă a fost deja evaluat de experţi în cadrul unui dosar în care ea e suspectată de contrabandă.

Într-o postare pe facebook, violonista Alexandra Conunova îşi exprimă nemulţumirea că procurorii nici nu o audiază, şi nici nu ţin legătura cu ea pentru a o informa la ce etapă se află investigaţia.

ALEXANDRA CONUNOVA violonistă: „De ce? Pentru că raportul care ar fi trebuit să fi fost să fie întocmit vinerea trecută pe 17 decembrie după extertiza internaţională a unui expert pe care l-au adus din România nu este gata. Cu mine nu se comunică pe un plan oficial, nu se dă o informaţie clară. Mi se pare într-adevăr un circ şi o batjocură”.

Procurorii de la crimă organizată au comunicat că deocamdată nu a fost stabilită ziua în care va fi audiată Alexandra Conunova. În aceste condiţii, violonista cere ajutorul conducerii Republicii Moldova pentru a-şi recupera vioara. În urmă cu două luni, vameşii de la Aeroportul Internaţional Chişinău au sechestrat vioara creată de celebrul lutier Giovanni Battista Guadagnini, pentru că violonista nu deţinea autorizaţia necesară din partea Ministerul Culturii, care trebuia emisă după o evaluare a instrumentului muzical. Pe acest caz a fost deschis un dosar pentru contrabandă.
 
Vameșii cu apucături criminale au considerat că vioara de 2 milioane de euro, Guadagnini „Ida Levin” ar reprezinta valoare istorică și culturală pentru R. Moldova și au decis să i-o fure de la violonistă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *