Timpul Liber

Ce trebuie să faci toamna pentru ca hortensiile să înflorească bogat anul viitor: trei reguli principale

Toamna este o perioadă cheie a anului pentru proprietarii de hortensii, deoarece solul este încă suficient de cald pentru a fi cultivat înainte de sosirea înghețurilor de iarnă.

Vremea de toamnă le oferă grădinarilor ocazia perfectă pentru a se asigura că cele mai vulnerabile culturi, în special hortensiile, sunt protejate, astfel că experții în grădinărit au enumerat pentru Express.co.uk trei priorități pentru viitorul apropiat.

Îngrijirea hortensiilor nu este atât de complicată, dar unele acțiuni nu pot fi neglijate dacă vreți să le vedeți înflorind luxuriant anul viitor.

Secretul tăierii de toamnă a hortensiilor este că nu este necesar să o efectuați. Această procedură se realizează primăvara, când pericolul de îngheț a trecut. Singurul soi de hortensie care poate fi tăiat acum este cel creț.

De asemenea, experții nu recomandă îndepărtarea capetelor de flori atunci când acestea se estompează. Acestea oferă o anumită protecție împotriva înghețului, protejând mugurii de dedesubt.

Recoltarea
Curățarea zonelor din jurul hortensiilor ar trebui să fie o prioritate absolută pentru grădinari, deoarece acest lucru va reduce considerabil probabilitatea apariției bolilor și a putregaiului.

Este recomandabil să îndepărtați toate ramurile care zac pe sol, deoarece acest lucru va împiedica și mai mult răspândirea oricărei boli existente la plantă.

Mulcirea
Pe măsură ce se apropie condițiile aspre de iarnă, mulcirea poate ajuta la izolarea solului și la menținerea căldurii în interior. Pe termen lung, acesta va suprima, de asemenea, dezvoltarea buruienilor nedorite, adăugând în același timp substanțe nutritive care vor izola și rădăcinile plantelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *