Ultima oră

(Ce vor face Transnistrenii?) Rușii te bagă ÎN ÎNCHISOARE dacă faci propagandă la SEPARATISM

Potrivit sursei citate, iniţiativa aparţine unui grup de deputaţi din partidul „Edinaia Rossia”. Legislatorii propun completarea Codului Penal al FR cu un articol ce ar prevedea stabilirea unor pedepse penale pentru un şir de acţiuni printre care: propaganda separatismului şi a divizării teritoriale în baza oricăror criterii.

Conform proiectului, persoanele care vor fi găsite culpabile de propaganda separatismului vor fi pedepsite cu şase ani de închisoare. Pentru pregătirea, deţinerea şi distribuirea materialelor ce propagă separatismul noul articol va presupune o pedeapsă de pînă la şapte ani de închisoare. Declaraţiile publice ce au drept scop divizarea societăţii vor atrage o pedeapsă de pînă la trei ani de puşcărie.

Pedepse mai aspre de pînă la 20 de ani sînt prevăzute pentru persoanele juridice care vor fi găsite vinovate de chemarea la separatism în sursele de informare în masă şi internet.

Noua lege prevede pedepse nu doar pentru separatişti dar şi pentru finanţatorii acestora. Toate pedepsele vor fi însoţite şi de interdicţii de a ocupa anumite funcţii pe un termen de pînă la 20 de ani.

De asemenea, proiectul de lege prevede pedepse penale şi pentru propagarea simbolicii naziste.

Problema propagării separatismului a fost sesizată anterior şi de preşedintele Federaţiei Ruse Vladimir Putin. El a menţionat în cadrul unei întrevederi că ”Rusia s-a format ca o naţiune multinaţională şi cu diverse confesiuni şi, punînd sub semnul întrebării aceste dimensiuni, putem deteriora însuşi codul genetic al naţiunii”. 

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *