Actualitate

Ce vreau să înțeleagă candidatul meu

Ca vicepreședinte al Partidului Unității Naționale, pentru postul de primar general candidează și Constantin Codreanu, un tânăr deputat în Parlamentul de la București, care a desfășurat o activitate amplă în calitate de președinte al Comisiei pentru românii din afara hotarelor României. Fiind tânăr, lipsit de păcate, neimplicat în faptele oribile ale politicienilor din R. Moldova, el are șanse reale să-și atingă scopul. Înzestrat cu calitățile unui intelectual, ar putea să răzbată prin zidul corupției și fărădelegilor și să aducă puțină dreptate pe malul Bâcului. Nu știu dacă are în programul său asanarea acestui râu, dar proiectul i-ar aduce niște puncte în plus. Vă imaginați să fie Bâcul curat, pavat pe la maluri, cu flori și pomi decorativi, cu alei umbroase și bănci curate, unde orășenii ar putea să se plimbe seara în zilele de odihnă. Ar fi ceva de vis! Mai ales că Codreanu a văzut în capitalele europene râuri care curg prin centrele orașelor și care sunt adevărate muzee ale naturii.

Da, Constantin Codreanu are vise frumoase, iluzii și idealuri, deoarece încă nu știe ce-l așteaptă, dacă ajunge primar, în confruntarea cu Igor Dodon, președintele statalist, dar și cu parlamentul, plin de tot felul de cameleoni și ipocriți, sau funcționari, care știu doar să ia mită pentru a rezolva ceva, cu oamenii care te trădează ușor de tot, așa cum au procedat cu Dorin Chirtoacă. Astăzi, Capitala este în paragină, deoarece e foarte greu să aduci la normal ceea ce a fost lăsat de izbeliște de aproape 25 de ani.

Candidatul Codreanu are șanse doar dacă-și va alege o echipă de oameni competenți, nu după ochii albaștri. El are un proiect interesant și realizabil, de izolare termică a blocurilor la care ar participa locatarii și Primăria. Chiar și banii europeni ar putea fi investiți într-un asemenea proiect. Candidatul Codreanu nu trebuie să promită multe, dar să fie cinstit, să descopere problemele, să le analizeze și să le dea termeni reali de rezolvare, dar nu soluții „lichide”, după cum o face socialistul nostru notoriu, Ivan Ceban. Dacă va onora parțial cele promise, chișinăuienii îi vor da partea lor de încredere în viitor și astfel el ar avea șanse reale să elaboreze alte proiecte importante pentru noi toți.

Candidatul Constantin Codreanu promite că va restaura și clădirile istorice, care au mai rămas în Chișinău. Ar fi minunat să preia în acest sens exemplul orașului Vilnius, unde fiecare construcție veche este operă de artă și atrage foarte mulți turiști. Anume de asta ducem lipsă, căci haosul din ultimii ani a făcut din unii dintre noi, monștri, care ne sperie, chiar dacă mai vrem să fim fericiți.

Acest lucru ar trebui să-l înțeleagă Constantin Codreanu, candidatul meu la alegerile din 20 mai 2018.

Alexandra Tănase 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *