Actualitate

Ce zic oficialii noștri cu ocazia comemorării atacurilor de la 11 septembrie 2001

Deși evenimentele din11 septembrie sunt considerate o tragedie internațională, doar o mică parte dintre oficialii noștri s-au expus cu privire la acestea și le-au comemorat.

Iurie Leancă, ex-prim-ministrul RM: „Astăzi sunt, împreună cu echipa ‪#PPEM‬, alături de poporul american și îmi îndrept gândurile spre familiile care și-au pierdut apropiații în tragicele evenimente de acum 14 ani, de la New York. Atacurile teroriste de atunci au lovit dur în tot ce înseamnă libertate și democrație, lăsând un impact profund asupra percepțiilor și a politicilor ulterioare din întreaga lume. Suntem obligați să înțelegem şi să facem tot posibilul pentru a nu admite repetarea unei astfel de tragedii în viitor.”

Vlad Filat  a publicat doar o poză în care, alături Adrian Candu, îi înmână un buchet de flori ambasadorului Statelor Unite ale Americii. „Liderul PLDM, Vlad Filat, premierul, Valeriu Streleţ, deputaţi, miniştri şi factori de decizie liberal-democraţi au depus flori şi au aprins lumânări în faţa sediului Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. După ce a ţinut un minut de reculegere, conducerea PLDM a discutat cu reprezentanţii Ambasadei SUA la Chişinău şi a transmis un mesaj de compasiune şi solidaritate cu poporul american”, transmite site-ul PLDM.

Liliana Palihovici, vicepreședintele Parlamentului RM: „Acum 14 ani, la 11 septembrie 2001, SUA a fost zguduită de o serie de atentate teroriste care au adus cu sine decesul a peste 3 mii de persoane. Condamn cu vehemență atacurile teroriste din SUA și îmi exprim solidaritatea cu poporul american. Atacurile teroriste produc suferință, distrug vieți omenești și comunități și nu sunt altceva decât o manifestare a slăbiciunii și fricii, care, din punctul meu de vedere, este forma superioară a violenței.”

(Știrea se actualizează)

Timpul.md (A.G.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *