Cea mai bună cafea este cea preparată la rece, spun chimiştii
Oamenii de ştiinţă americani au vrut să afle cel mai bun mod de a prepara cafeaua.
După ce au studiat patru tipuri de cafea preparate în moduri diferite, chimiştii au descoperit că această băutură preparată la rece a avut un gust mai bun, scrie publicaţia Scientific Report.
Studiind compoziţia chimică a preparatelor obţinute, cercetătorii au stabilit că cafeaua preparată la rece a produs aproximativ 1000 de miligrame de cofeină la litru, în timp ce atunci când s-a făcut în mod tradiţional, cu apă fierbinte, această concentraţie a fost de 800 de miligrame pe litru.
Cafeaua se pune într-un recipient cu apă caldă, se amestecă bine api se dă la frigider timp de cel puţin 12 ore sau peste noapte.
Acest timp este necesar pentru a obţine o veritabilă infuzie. Deoarece cafeaua este preparată fără să fie pusă la foc, pregătirea ei durează mai mult , dar rezultatul merită, potrivit specialiştilor.
Sursa: Adevarul.ro