Actualitate

Cea mai bună cafea este cea preparată la rece, spun chimiştii

Oamenii de ştiinţă americani au vrut să afle cel mai bun mod de a prepara cafeaua.

După ce au studiat patru tipuri de cafea preparate în moduri diferite, chimiştii au descoperit că această băutură preparată la rece a avut un gust mai bun, scrie publicaţia Scientific Report.

Studiind compoziţia chimică a preparatelor obţinute, cercetătorii au stabilit că cafeaua preparată la rece a produs aproximativ 1000 de miligrame de cofeină la litru, în timp ce atunci când s-a făcut în mod tradiţional, cu apă fierbinte, această concentraţie a fost de 800 de miligrame pe litru.

Cafeaua se pune într-un recipient cu apă caldă, se amestecă bine api se dă la frigider timp de cel puţin 12 ore sau peste noapte.

Acest timp este necesar pentru a obţine o veritabilă infuzie. Deoarece cafeaua este preparată fără să fie pusă la foc, pregătirea ei durează mai mult , dar rezultatul merită, potrivit specialiştilor.

Sursa: Adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *