Culinar.md

Cea mai bună rețetă de piure de cartofi! Secretul care-l face cu adevărat delicios

În primul rând trebuie să știți că nu orice cartofi sunt buni pentru piure. Îi puteți folosi desigur, dar nu va iesși ceea ce trebuie. Mai exact nu alageți cartofi roșii niciodată, ci optați pentru cei albi.

Tăiați cartofii cât mai apropiați că mărime. Dacă bucățile de cartofi au dimensiuni diferite, se vor fierbe în timpi diferiți piureul va avea cocoloașe. După fierbere, adăugați laptele la final. Acesta trebuie să fie călduț, nu rece, iar unul moale. În caz contrar, temperatura cartofilor scade, iar untul, dacă este de la frigider, va strica gustul.

Piureul de post

Cartofii sunt perfecți de piure atunci când furculiță intră cu foarte mare ușurință în ei. Că o regulă generală, mai bine fierb mai mult decât mai puțin.

Dacă dorți să faceți un piure de post, adică fără lactate puteți înlocui laptele cu o cană de apă în care au fiert cartofii, iar untul cu margarină sau 2-3 linguri de ulei încălzite. Faceți piure cât mâncați. Dacă-l depozitați la frigider și apoi îl reîncălziți, el nu mai este bune.

În general, pentru 2 porții de piure 4 cartofi de dimensiuni medii sunt suficienți. Dacă totuși vă rămâne piure îl poți folosi pentru a prepară o gustare delicioasă și rapidă, bulete de cartofi.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *