Externe

Cea mai mare amenințare pentru palestinieni este Hamas – Ministru britanic

Ministrul britanic de externe, James Cleverly, a declarat că moartea civililor palestinieni din Fâșia Gaza ar trebui să fie pusă în primul rând pe seama grupării Hamas.

Cleverly a spus că Hamas este cea mai mare amenințare pentru palestinieni.

“Ei se ascund în spitale și școli, folosind femei și copii ca scuturi umane. Moartea oricărui civil este o tragedie. Indiferent dacă mor palestinieni sau israelieni, Hamas este cauza acestor decese”, a spus el.

Înainte de aceasta, ministrul german de externe Annalena Berbock a făcut o declarație similară: ea a subliniat că Hamas “a luat ostatică întreaga populație din Gaza”.

Reamintim, în autoritățile controlate de Hamas în Fâșia Gaza au declarat că, din 7 octombrie, în urma atacurilor aeriene israeliene au fost uciși 2215 palestinieni și aproape 9 mii au fost răniți.

Sâmbătă, Israelul i-a sfătuit pe palestinienii civili să părăsească nordul Fâșiei Gaza într-un anumit interval de timp, iar seara a reluat atacurile aeriene.

Forțele de Apărare ale Israelului au anunțat că finalizează pregătirile pentru o operațiune în Fâșia Gaza, implicând diferite ramuri ale armatei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *