ActualitateExterne

cea mai mare centrală hidroelectrică din țară e în stare critică după atacurile rusești

Hidrocentrala Dnipro din Zaporojie, cea mai mare centrala hidroelectrică din Ucraina, este în stare critică, după ce fortele ruse au dat mai multe lovituri în noaptea de 1 iunie, a declarat guvernatorul regiunii Zaporojie, Ivan Fedorov, la televiziunea națională.

El a spus că centrala electrică, cunoscută sub numele de Barajul Dnipro, a oprit producția de energie electrică.

„În prezent, Hidrocentrala Dnipro este într-o stare critică. Nici măcar nu vorbim despre generarea de energie electrică”, a spus Fedorov.

Traficul peste barajul Dnipro a fost blocat în urma atacului rusesc, „deci locuitorii sunt limitați în trafic”, potrivit oficialului.

„Pentru ocolire sunt folosite două poduri, cu logistică în ambele sensuri. Acesta va fi cazul în weekend”, a spus Fedorov.

Guvernatorul regional nu a oferit alte detalii despre pagubele produse.

Context

Rusia a lansat un atac la scară largă cu drone și rachete asupra Ucrainei în noaptea de 1 iunie, distrugând infrastructura energetică din diferite regiuni din țară. Cel puțin 20 de persoane, inclusiv copii, au fost rănite în urma atacurilor.

Hidroelectrica Dnipro a fost lovită anterior cu opt rachete rusești, pe 22 martie, în timpul unuia dintre cele mai mari atacuri asupra infrastructurii energetice a țării, care ar fi dus la pierderea a o treime din capacitatea acesteia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *