CSI / Rusia

Cea mai mare companie petrolieră privată din Rusia își vinde benzinăriile din trei țări europene

Lukoil a vândut 44 de benzinării din Cehia grupului energetic ungar MOL (care va deține, astfel, 318 de benzinării în această țară), 75 de benzinării din Ungaria și 19 din Slovacia companiei Norm Benzinkut Kft, tot din Ungaria.

Grupul MOL din Ungaria vrea să-și extindă rețeaua de peste 1.700 de benzinării din Europa Centrală și Balcani și la începutul acestui an a achiziționat subsidiarele companiei italiene Eni SpA din Cehia, Slovacia și România.

Sancțiunile impuse Rusiei de statele occidentale din cauza crizei din Ucraina vor forța Lukoil să-și reducă programul de investiții, din cauza accesului limitat la finanțare, a avertizat săptămâna trecută directorul general al grupului petrolier rus, Vagit Alekperov, adăugând că vor fi vândute unele active din Europa de Est.

Menționăm că, în ultimii ani, Lukoil s-a extins agresiv în afara Rusiei, pentru a compensa declinul producției interne de țiței. Recent, compania a achiziționat câteva active în Rusia și se concentrează pe proiectele interne.

sursa: incomemagazin.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *