Actualitate

Cea mai sigură alee a fost inaugurată într-un oraș din sudul Republicii Moldova // FOTO

Aici, au fost instalate mai multe panouri de atenționare, prin care trecătorii vor fi informați cum să-şi protejeze locuinţele, maşinile şi buzunarele de hoţi, despre siguranţa în trafic, dar şi cum să-și pregătească copiii să reacționeze în situațiile de risc.

”Prin inaugarea Aleii ne dorim o comunitate în care fiecare cetățean să se simtă în siguranță. Prin această acțiune ne-am propus să creștem gradul de siguranță și de informare al cetățenilor, astfel, fiecare să afle reguli simple de sigurață, dar utile”, a menționat șeful Inspectoratului General al Poliție, Alexandru Pînzari.

Cei care vor trece pe Aleea Siguranței din orașul din Leova, vor da de următoarele mesaje:

Copilul tău trebuie să știe cum să evite situațiile de risc. Învață-l, nu-l blama. Educă-l și pregătește-l de situații complicate, nu-l izola.

Să te ferești de hoții de automobile este simplu: evită să lași obiecte de valoare la vedere, astfel încât să reduci tentația hoților auto.

Ai grijă de bunurile personale: pormoneu, telefon mobil și alte lucruri valoroase, atunci când te deplasezi cu transportul public sau te afli în locuri aglomerate. Un moment de neatenție te poate face victimă.

Geamul deschis, corespondența nepreluată, poze demonstrative cu bunuri din casă și plecarea de la domiciliu plasate pe site-urile rețelelor de socializare sunt invitații directe pentru hoții de locuințe.

Mascota Poliției, alături de polițiști și voluntari a împărțit trecătorilor pliante informative în care sunt scrise reguli despre cum ne protejam de hoti.

În timpul apropiat „Aleea Siguranței” va fi inaugurată în toate raioanele din țară.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *