Cea mai simplă şi delicioasă mâncare de vară. Cum se prepară ca la carte dovleceii prăjiţi cu mujdei
Radu Anton Roman, jurnalistul pasionat de gastronomie dezvăluie în lucrarea sa, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia), reţeta gustosului preparat despre care spune: „Sunt zile când, îngrăşat (de prea mult soare) şi sătul (de tot ce-ngraşă) nu-mi doresc decât un lucru: pâine prăjită, cu dovlecei şi vinete rumenite în ulei, şi mujdei”.
Ingrediente: 2 kg dovlecei (sau vinete) atunci culeşi din grădină
1 blid de făină
1 ceaşcă de ulei
1 căpătână de usturoi
1 legătură de mărar sare, piper
Mod preparare
• Dovleceii şi vinetele se taie roadele de un deget (gros), se trec prin făină şi se prăjesc în ulei
• Usturoiul se curăţă, se pisează cu un praf de sare
• Mărarul verde se taie mărunt
• Din pisătura de usturoi, o lingură de ulei, un păhărel cu apă, mărar şi sare, se prepară un sos care se toarnă pe dovlecei şi vinete, să dea doar într-un singur clocot.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!