Culinar.md

Ceafă cu dovlecel şi ciuperci la grătar

Dacă tot a venit vremea bună şi sezonul gătitului în aer liber s-a deschis, măcar să gătim ceva sănătos şi în acelaşi timp tare gustos. Indiferent de dietă, dovlecelul poate fi mâncat fără limite, dat fiind faptul că are un aport caloric nesemnificativ: 15 kcal la 100 de grame, în condiţiile în care conţine 95% apă şi o cantitate-record de oligoelemente şi vitamine. În top, potasiul cu 700 mg şi fosforul cu 230 mg, în doar 100 de grame de dovlecel, plus cantităţi de peste 150 mg de magneziu şi calciu. 

Ingrediente
– patru bucăţi ceafă de porc
– un dovlecel proaspăt
– un kg ciuperci proaspete
– ulei de măsline
– cimbru
– sare, piper
– boia iute
– usturoi

Mod de preparare
Spălaţi ciupercile, presăraţi-le cu puţină sare şi piper, stropiţi-le cu puţin ulei de măsline şi lăsaţi-le să stea aşa măcar jumătate de oră. Dovlecelul îl tăiaţi felii subţiri şi presăraţi-le cu puţină sare. Când s-au încins cărbunii, puneţi mai întâi carnea la prăjit, apoi ciupercile şi pe urmă feliile de dovlecel. La sfârşit vă veţi alege cu felii gustoase de ceafă la grătar, dar şi cu o garnitură delicioasă de ciuperci şi dovlecel.

Poftă bună!

Timpul 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *