Culinar.md

Ceafă de porc la grătar

 Ingrediente:
– 6 buc de ceafă de porc
– cimbru
– rozmarin
– sare, piper
– 50 ml ulei de măsline
– sare, piper

Modul de preparare

Feliile de ceafă le batem bine cu ciocanul de șnițele, de preferat sa cumpărați ceafa fara os.

Le condimentam bine pe o parte si pe alta cu sare, piper, boia si le ungem cu un strat subțire de muștar. Le punem suprapuse pe o farfurie si le acoperim cu o folie apoi le păstrăm la rece. Ar fi de preferat să facem operațiunea asta cu o seară inainte.

Încingem grătarul, apoi il ungem cu puțină grăsime de preferat slănină si prajim carnea stropind-o din când în când cu puțină bere. Aici este partea cea mai importantă, focul nu trebuie sa fie foarte tare, carnea trebuie sa rămână suculenta dar si prăjită bine. Bineînțeles conteaza si calitatea ei.

Pofta buna!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *