Sănătate

Ceaiuri de băut toamna

Chiar dacă sunt în timpul zilei la serviciu sau într-o pauză binemeritată seara în faţa televizorului îmi place să savurez un ceai bun. Mai consum uneori şi ceai negru, în loc de cafea la birou, pe la orele prânzului.

În afară de gustul deosebit de plăcut pe care îl are şi căldura pe care mi-o imprimă, ceaiul este deosebit de sănătos. Conform unui nou studiu, anumite componente ale ceaiului verde pot îmbunătăţi puterea minţii şi pot mări vigilenţa. Cercetătorii au observat efectele acestor compuşi, ce se găsesc în ceaiul verde, cu ajutorul a 44 de tineri voluntari.

Efectele acestor componente, l-teanina şi cofeina, în doze găsite de obicei într-o ceaşcă de ceai verde, au fost comparate cu efectele unui tratament fictiv. Substanţele active au îmbunătăţit semnificativ acurateţea la îndeplinirea anumitor sarcini a celor ce au consumat ceai verde, în comparaţie cu cei ce au consumat placebo. De asemenea, cei ce au băut ceai verde au fost mult mai vigilenţi.

Văzând atâtea părţi bune ale unei căni cu ceai, de ce să nu ne bucurăm în fiecare zi de ea? Voi aveţi preferinţe la ceai în funcţie de anotimp?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *