Actualitate

Ceban și Năstase s-au confruntat pentru ultima dată: Au adus argumente de ce fiecare dintre ei trebuie să ajungă primar

Candidatul PPPDA susține că nu este atât de ușor de rezolvat problema lipsei parcărilor în Chișinău. În primul rând, potrivit lui, ar trebui identificate spațiile pentru amenajarea parcărilor. Andrei Năstase a menționat necesitatea amenajării parcărilor la intrările în oraș, astfel încât persoanele care vin din afară să-și poată lăsa mașinile și să poată călători în transportul public. La subiectul legat de drumuri, Andrei Năstase a menționat că 342 de milioane de lei alocați pentru dezvoltarea lor este o sumă foarte mică, de aceea este atât de importantă atragerea de fonduri, inclusiv românești.

Andrei Năstase spune că are un plan general privind transportul din municipiul Chișinău, care prevede renovarea stațiilor, astfel ca toate să arate la fel. „Ne-am propus ca aceste stații să aibă panouri electronice, astfel încât oamenii să cunoască la ce oră vine troleibuzul, autobuzul sau alt mijloc de transport”, a afirmat candidatul.

Candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, spune că are un proiect de amenajare a parcărilor și acesta este estimat la un miliard de lei. „Avem o viziune asupra unui proiect în această privință legat ori de un parteneriat public-privat, ori de contractarea unor credite municipale care să ne permită să construim parcări subterane și supraetajate. La intrările în oraș, în acest moment, avem nevoie de parcări și putem ceda aceste terenuri pentru construcția de parcări, de la 300 până la 500 de locuri”, spune Ion ceban. Potrivit lui, acest lucru ar putea fi început chiar în anul curent.

Cât privește investițiile municipale, Ceban a spus sunt deja stabilite liniile bugetare și orice negocieri durează în timp. Aceasta ar însemna că, până la începutul anului 2019, mai multe resurse decât sunt planificate în buget nu vor putea fi folosite pentru problema drumurilor.

În altă ordine de idei, referindu-se la decizia ANRE de a reveni la prețurile plafon anterioare pentru combustibil, Ion Ceban a comentat că această instituție este politizată. „Cineva dă indicații să se majoreze prețul, același cineva dă indicații să scadă și acest lucru nu este bun”, a afirmat socialistul. Andrei Năstase spune că pe marginea acestui subiect se planifica pentru ziua de sâmbătă un marș de amploare și acest lucru a speriat ANRE. „Iată că voința populară sperie guvernarea și noi avem obligația să ne manifestăm ca societate și doar așa îi putem opri să nu mai fure miliardele, să nu transforme țara într-o spălătorie rusească”, a menționat candidatuș PSRM.

Cel de-al doilea tur al alegerilor locale din municipiul Chișinău va avea loc duminică, 3 iunie.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *