Social

CEC a aprobat Programul calendaristic pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale generale

Miercuri, 2 august, Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor locale generale din data de 5 noiembrie curent, informează MOLDPRES.

Documentul stabilește acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru organizarea alegerilor locale generale, termenele de realizare a acestora, precum și responsabilii de fiecare acțiune pornind de la competențele principalilor subiecți implicați în procesul electoral. Programul urmează să fie transmis spre informare şi realizare partidelor politice reprezentate în Parlament, autorităților publice centrale și locale, precum şi organelor electorale, după formarea acestora.

În conformitate cu prevederile programului calendaristic, perioada electorală pentru alegerile locale generale începe luni, 7 august.

Perioada de desemnare și înregistrare a candidaților la funcțiile de primar și consilieri în consiliile locale va demara cu 60 de zile înainte de ziua alegerilor, iar campania electorală pentru alegerile locale generale va începe din 6 octombrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *