Politică

CEC a înregistrat primul concurent electoral la funcția de Președinte al Republicii Moldova

Marian Lupu este primul candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, desemnat de către Partidul Democrat din Moldova.

De asemenea, CEC a înregistrat simbolul electoral și a confirmat reprezentantul cu drept de vot consultativ pentru perioada campaniei electorale, cît şi persoana responsabilă de finanţe (trezorierul). Totodată, Comisia a luat act de raportul grupului de inițiativă privind fluxul mijloacelor bănești, prezentat la 5 septembrie 2016, constatîndu-se ca fiind întocmit în corespundere cu prevederile legale electorale.

Tot astăzi, CEC a înregistrat 8 grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Printre aceștia se numără Vadim Brînzan, candidat independent; Inna Popenco, desemnată de Mișcarea Social-Politică Republicană „Ravnopravie”; Silvia Radu, candidat independent; Mihail Garbuz, desemnat de Partidul „Patrioții Moldovei”; Anatol Plugaru, candidat independent; Geta Savițchi, candidat independent; Vasile Tarlev, candidat independent; Maia Laguta, candidat independent.

În acest fel, informăm că CEC a înregistrat 24 grupuri de inițiativă în vederea susținerii candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

TIMPUL.MD 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *