Actualitate

CEC a stabilit suma maximă care poate fi virată în fondul electoral al candidaților

Pentru municipiul Chișinău plafonul este de 18,2 milioane de lei, iar pentru municipiul Bălți – 3,1 milioane. În alte localități în care au loc alegeri locale noi, plafoanele nu depășesc 124 de mii de lei, transmite IPN.

Președintele CEC, Alina Russu, a precizat că plafonul este calculat înmulțind numărul de alegători din circumscripția electorală în care au loc alegerile cu un coeficient egal cu 0,5% din salariul mediu.

În aceeași ședință, a fost stabilit cuantumul creditului fără dobândă acordat concurenților electorali. Pentru fiecare partid, organizație social politică sau bloc electoral a fost stabilită suma de 25 de mii de lei, iar pentru fiecare candidat independent – 5 mii de lei.

La fel, a fost constituit Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale municipale Chișinău Nr. 1 și Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale municipale Bălți Nr. 2, ambele în componență numerică de nouă membri. Urmează ca secretarii celor două consilii municipale să convoace primele ședințe, la care se va alege președintele, vicepreședintele și secretarul.

Consiliile Electorale ale Circumscripțiile Electorale municipale Nr. 1 şi Nr. 2 vor constitui până la 14 aprilie secțiile de votare și, până la 24 aprilie, birourile electorale ale acestora. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *