Actualitate

CEC: Partidul Șor a fost lipsit de alocațiile de la stat pentru un an de zile, pentru încălcările făcute în campania electorală

Potrivit deciziei CEC, Partidul Șor a fost lipsit de alocația de la stat pentru perioada 1 ianuarie 2022 – 31 decembrie 2022, pentru că nu au declarat sursele din care s-a achitat interpreții, care au cântat pe scena de la Bălți, în cadrul unui concert organizat de Partidul Șor, scrie realitatea.md.

Estimativ, Partidul Șor nu ar fi declarat în rapoartele financiare în sumă de 21 665 de lei, bani achitați la cel puțin trei cântăreți. CEC a mai constatat că, la 3 decembrie la protestul organizat de Partidul Șor la Bălți se împărțeau pungi cu hrană protestatarilor, conform sesizărilor venite la Comisie.

În acest sens, CEC va sesiza Procuratura Anticorupție pentru a investiga cazul dat. De asemenea, CEC a anunțat că, la 4 decembrie candidatul independent, Nicolae Grigorișin a depus o sesizare, prin care a reclamat că, Tauber Marina, a desfășurat agitație electorală, cu o zi înainte de ziua alegerilor, când este interzisă orice tip de agitație.

În acest sens a fost sesizat Inspectoratul de Poliție Bălți pentru a cerceta cazul dat și a întreprinde acțiunile necesare, în funcție de constatările pe care le va face.

Vă amintim că, Marina Tauber, candidata Partidului Șor a fost scoasă din cursa electorală de către instanța de judecată, la solicitarea CEC.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *