Ultima oră

CEDO a editat un manual al emigrației și azilului

Noul Manual al dreptului european în materie de azil, frontiere şi imigraţie are la bază experienţa acumulată în cadrul primului proiect comun al celor două instituţii, care a condus la publicarea în anul 2011 a Manualului dreptului european privind nediscriminarea.

Lucrarea ţine cont de jurisprudenţa CEDO şi a Curţii de Justiţie a UE. Ea conţine şi directivele şi regulamentele UE aplicabile în acest domeniu, cât şi referinţe la Carta socială europeană şi la criteriile Consiliului Europei.

Manualul abordează problema reglementării situaţiei celor sosiţi în UE din state terţe şi acoperă o arie largă de problematici, printre care se numără procedurile de azil, asistenţa juridică şi garanţiile procedurale în cazul unei cereri de azil şi în cazul repatrierii în ţara de origine, restrângerea sau eliminarea libertăţii de circulaţie, repatrierea forţată, cât şi drepturile economice şi sociale.

Acest ghid se adresează avocaţilor, judecătorilor, procurorilor, funcţionarilor de la punctele de frontieră, agenţilor serviciilor de imigraţie şi altor funcţionari care lucrează cu autorităţile naţionale, dar şi organizaţiilor non-guvernamentale.

Manualul poate fi consultat în patru limbi, engleză, franceză, germană şi italiană, urmând ca mai târziu în cursul acestui an să fie publicat şi în română, bulgară, spaniolă, greacă, croată, maghiară şi poloneză.

AFP

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *