Moldova

Cehia și Moldova au semnat memorandumuri în domeniile agriculturii și dezvoltării regionale

Memorandumurile au fost semnate vineri, 10 iunie, în cadrul vizitei oficiale a premierului ceh, Bohuslav Sobotka, la Chișinău. Acestea prevăd inițierea proiectelor și facilitarea implementării normelor europene pentru dezvoltarea celor două domenii.

Memorandumul privind dezvoltarea agriculturii ecologice prevede alocarea de experți, consilieri și alți specialiști în Moldova pentru furnizarea de expertiză în domeniile de interes reciproc, planificarea unor evenimente comune. Cooperarea mai prevede și furnizarea de echipamente, materiale, bunuri și servicii necesare pentru implementarea cu succes a intervențiilor de cooperare pentru dezvoltare în Moldova. La fel, prevede elaborarea unor inițiative comune, proiecte și realizarea unor studii menite să contribuie la realizarea obiectivelor Memorandumului de înțelegere.

Al doilea Memorandum de înțelegere a fost semnat între Agenția Cehă pentru Dezvoltare și Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor. documentul prevede că părțile vor promova proiecte comune pentru a sprijini ministrul în eforturile sale de a realiza reformele structurale necesare și în vederea distribuirii și transferului de cunoștințe în domeniu.

În acest context, în a doua jumătate a anului 2016 vor fi inițiate două proiecte de asistență tehnică ce prevăd facilitarea implementării normelor europene în construcții și facilitarea implementării principiilor europene în domeniul amenajării teritoriului și dezvoltării urbane.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *