Politică

Cei 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii UE sunt așteptați pe 1 iunie 2023 la Chișinău: Invitațiile la Reuniunea Comunității Politice Europene, organizată în R.Moldova – trimise

Reuniunea Comunității Politice Europene va avea loc pe data de 1 iunie 2023 la Chișinău, anunță Președinția Republicii Moldova.

O invitație oficială la eveniment a fost semnată de șefa statului Maia Sandu, și președintele Consiliului European, Charles Michel, fiind deja expediată șefilor de stat și de guvern ai țărilor participante, scrie Ziarul Național.

În total, la Reuniune sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene.

„Liderii întruniți la Chișinău vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene”, se menționează în comunicatul Președinției.

Comunitatea Politică Europeană a fost creată anul trecut, la inițiativa Președintelui Franței, Emmanuel Macron. Prima reuniune a CPE a avut loc la Praga în octombrie 2022.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

    1. Ca în tren. Se vor face poze, declarații frumoase și… Cineva scria prin comentarii că RM va intra în UE în 2500. Eu sunt mai generos: undeva după 2100.
      Când ai rânza mare și ești prost de mic…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *