Politică

„Cei care se simt vizați cumva, să tragă concluzii”. Grosu: Legea privind separatismul va fi votată în a doua lectură

Parlamentul ar urma să voteze și în lectura a doua modificarea legii care prevede pedepse pentru separatism, a declarat președintele Parlamentului în cadrul emisiunii „Rezoomat cu Ileana Pîrgaru”, difuzată la RLIVE TV.

Grosu a precizat că, după ce legea va intra în vigoare, aceasta va viza persoanele care creează diverse structuri, vor încerca să influențeze anumite instituții din Moldova şi să lucreze în detrimentul altor state, transmite Realitatea.md.

„Considerăm oportun, măcar după 30 de ani de separatism, de activitate subversivă pe teritoriul Republicii Moldova, de coloana a cincea, de grupuri care culeg informații despre activitățile structurilor, care lucrează pentru alte capitale, să dăm o apreciere juridică. Evident, o să votăm. Cei care se simt vizați cumva, pentru că ăștia au reacționat, să tragă concluzii. Prin astfel de ajustări ale Codului penal să-i descurajăm”, a declarat președintele Legislativului.

Modificările legii, care prevăd pedepse pentru separatism, au fost votate în prima lectură la sfârșitul anului 2022. Grosu a ezitat să spună dacă noua lege va viza oficiali din Găgăuzia și Transnistria, menționând că „nu este atât de important unde locuiesc din punctul de vedere geografic”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *