JustițieSocial

Cei doi deținuți de la Leova, care au înșelat șapte persoane din Hâncești, trimiși pe banca acuzațiilor: Le-au promis lemne de foc de circa 100 mii de lei

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea pe banca acuzaților a celor doi deținuți din Leova, care au înșelat șapte persoane din Hâncești, cărora le-au promis lemne de foc de circa 100.000 de lei.

Menționăm că aceștia și-au pus în aplicare schemă în octombrie-noiembrie 2022, cu ajutorul altor persoane din afara penitenciarului, cu privire la care investigațiile penale continuă. Mai exact, aceștia publicau pe internet anunțuri cu prețuri atractive de 1.100 lei. Ulterior, clienții purtau discuții cu pretinșii vânzători din penitenciar și le transferau banii pe conturile complicilor, prin folosirea terminalelor de plată publice dintr-o benzenărie din orașul Hâncești din magazine sau alte locații. 

Deținuții au vârsta de 23 și 36 de ani, fiind în penitenciar de mai mulți ani – unul din 2018, iar altul din 2020, pentru termene de 7 și respectiv 5 ani. Astfel, odată ce intrau în posesia banilor, deținuții îi foloseau la cumpărarea produselor alimentare, țigărilor și dispozitivelor de comunicare, interzise în penitenciar. 

După investigațiile preliminare, sub conducerea procurorilor PCCOCS, în penitenciarul din Leova au avut loc 4 percheziții. Prin urmare, la cei doi deținuți au fost depistate și ridicate mai multe înscrisuri de ciornă și alte obiecte care confirmă comiterea faptelor de către aceștia.

Potrivit Codului penal, escrocheria comisă în astfel de împrejurări se pedepsește cu amendă de până la 67.500 de lei sau cu închisoare pentru un termen de la 1 la 5 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *