Actualitate

Cei patru foști deputați transfugi, arestați pentru îmbogățire ilicită: Ar fi dat până la 300 de mii de euro ca să părăsească fracțiunea

Potrivit procurorilor, cei patru foști deputați transfugi, sunt bănuiți că, în perioada noiembrie 2015 – 21 decembrie 2015, fiind aleși pe listele unui partid parlamentar au promis și au dat unor deputași, care dețineau mandate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, mijloace bănești în valută stăină în sume care variau de la 200 000 pana la 300 000 euro, fiecărui deputat, ceea ce constituie echivalentul sumei de la 4 300 200 lei pana la 6 450 750 lei, conform cursului oficial mediu stabilit de Banca Nationala a Moldovei pentru acea dată, ceea ce constituie proporții deosebit de mari, pentru ca aceștia să părăsească fracțiunea parlamentară din care făceau parte și în calitatea acestora de deputat să voteze proiectele de legi înaintate de partidul de guvernământ din acea perioadă, scrie ProTV.

Astfel, ca urmare a acțiunilor de corupere, la 21 decembrie 2015, deputații cărora li s-au transmis mijloacele bănești, au anunțat public că au părăsit fracțiunea parlamentară din care faceau parte.

Cei cinci foști deputați comuniști, care au schimbat taberele politice de câteva ori, de-a lungul carerei, au fost reținuți pentru 72 de ore. Este vorba despre Sergiu Sîrbu, Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc și Anatolie Zagorodnîi care sunt bănuiți de îmbogățire ilicită. S-a întâmplat după ce procurorii anticorupție și ofițerii SIS au discins la domiciliile acestora percheziții.

De asemenea, în acest dosar se desfășoară și la alți 9 coldegi de-ai lor, care în 2015 au plecat de la comuniști și au aderat la PD.

Anterior, Reșetnicov susținea că dosarul este unul politic și a declarat greva foamei, iar ceilalți nu au recționat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *