CSI / Rusia

Cel de-al nouălea convoi cu ajutor umanitar se îndreaptă spre hotarul ruso-ucrainean

“Din coloană fac parte 130 de automobile, care au plecat de la Centrul de salvare din Donsk și se îndreaptă spre hotar”, scrie pravda.com.ua. Încărcătura transportă peste 1,2 mii de tone de ajutor umanitar, printer care conserve de pește, carne, lactate, zahar.

Anterior, rușii au declarat că 40 de camioane încărcate cu ajutoare umanitare pentru oamenii din Donbass au pornit pe 9 decembrie din Noghinsk. Reprezentantul oficial al Situațiilor Excepționale al Rusiei, Alexander Drobișevskii a spus că aceasta este doar o parte din ajutorul care urmează să ajungă în regiune.

Rusia a mențonat că urmează să trimită o coloană de 120 de camioane cu peste 1200 de tone de ajutor umanitar, care va fi distribuit oamenilor din Donbas.

Reamintim că, primul convoi „umanitar” în Ucraina a fost trimit pe 22 august. Atunci, camioanele au traversat frontiera fără acordul autorităților ucrainene și fără a fi însoțite de reprezentanții Comitetului Internațional al Crucii Roșii.

Al doilea convoi „umanitar” a intrat pe teritoriul Ucrainei, ocupat de armata rusă, pe 13 septembrie. Al treilea convoi de aproximativ 200 de camioane a traversat frontiera ruso-ucraineană pe 20 septembrie. Conținutul ajutorului umanitar nu a fost verificat. Atunci, comunitatea internațională și Kievul a declarat că Federația Rusă se folosește de acest pretext pentru a acoperi o eventuală intervenție în Ucraina.

sursa: pravda.com.ua

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *