Actualitate

Cel mai bun cofetar ne spune cea mai bună rețetă de COZONAC

Ingrediente Aluat:
100 ml lapte
30 grame drojdie
50 grame făină
2 ouă
150 grame zahăr
5 grame sare coaja unei portocale
5 ml esenţă de vanilie 5 ml esenţă de rom
250 ml de lapte
650 grame făină
150 grame ulei

Umplutură:
300 grame de zahăr
150 grame de alune de pădure coapte şi măcinate
150 grame de migdale coapte şi măcinate
100 grame (de la 3 ouă) albuş de ou
70 grame de cacao
15 ml esenţă de rom

Mod de preparare:
Amestecaţi 100 de ml de lapte călduţ cu drojdia şi cele 50 de grame de făină. Lăsaţi la fermentat în jur de 15 minute, într-un loc călduţ.

Între timp, mixaţi ouăle, zahărul, sarea, coaja de lămâie şi esenţele la viteză mare.

Încorporaţi maiaua fermentată şi continuaţi să amestecaţi la viteză mai mică. Dacă folosiţi un robot de bucătărie, acum este bine să schimbaţi mixerul cu cârligul.

Adăugaţi restul de lapte şi făina şi amestecaţi până începe să se desprindă de pe pereţi.

Adăugaţi, treptat, uleiul. Frământaţi până se desprinde de pe pereţii bolului de la robot.

Acoperiţi şi lăsaţi la dospit aproximativ o oră.

Împărţiţi coca în patru bucăţi egale, pe care le mai lăsaţi la dospit pe masa unsă cu ulei, acoperite cu o folie de plastic încă 15 minute.

Bateţi spuma albuşurilor cu zahărul, după care amestcaţi-le cu alunele, migdalele şi cacaoa. Alunele şi migdalele nu trebuie să fie măcinate perfect fin. Puteţi lăsa şi câteva mai mari.

Împărţiti umplutura astfel obţinută în patru părţi egale.

Întindeţi cu mâna sau cu făcăleţul pe o masă bine unsă cu ulei fiecare cocă. Întindeţi umplutura în mijlocul fiecăreia şi rulaţi.

Lăsaţi cei doi cozonaci la dospit încă 10 minute, timp în care încingeţi cuptorul la 165 de grade. Daţi cu ou şi coaceţi cei doi cozonaci timp de 55 minute.

Poftă bună!  

Sursa: adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *