ActualitateCSI / RusiaExterne

Cel mai bun lunetist al lui Putin a fost omorât de armata ucraineană. Rusia recunoaște că a pierdut doi colonei într-o zi

Rusia recunoaște că a pierdut doi ofițeri de top într-o zi, inclusiv un colonel care a fost trimis pe front pentru a-l înlocui pe un altul care fusese ucis cu câteva zile înainte în Ucraina. De asemenea, forțele armate ucrainene l-a eliminat și pe sergentul Serghei Tsarkov, despre care se spunea că este unul dintre cei mai buni lunetiști ai armatei ruse.

Serghei Tsarkov avea 38 de ani și era considerat cel mai bun lunetist al rușilor.

Rușii au confirmat moartea în Ucraina, în timpul luptelor a locotenent-colonelului Denis Sukhanov, în vârstă de 41 de ani. Nu au dat alte informații privind locația și data morții acestuia.

Moartea a fost dezvăluită în aceeași zi cu cea a colonelului Denis Kozlov, în vârstă de 40 de ani. Kozlov fusese trimis să-l înlocuiască pe front pe colonelul Serghei Porokhnya, care murise în 14 martie. Kozlov a murit în timpul traversării eșuate a râului Doneț, bătălia în care Rusia a pierdut un batalion întreg fiind considerată una dintre cele mai mari înfrângeri a armatei ruse în Ucraina.

Kozlov a fost ucis după ce forțele ucrainene au lansat rachete în zonă.

Imaginile din satelit au scos la iveală amploarea eșecului suferit de Rusia și au arătat resturile a două poduri de pontoane distruse, plutind pe râul Doneț, și ale tancurilor și vehiculelor blindate.

Se pare că armata rusă încerca să înconjoare Lisichansk și Severodonețk, dar atacul lor s-a transformat într-un masacru atunci când Ucraina le-a dat planurile peste cap.

Moartea lui Kozlov, al 42-lea colonel care a murit în război – evidențiază bilanțul imens suferit de conducerea lui Putin. Rata mortalității este de aproximativ un colonel la două zile.  

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *