Sănătate

Cel mai bun remediu pentru anemie. Primăvara îl găsești peste tot

Anemia de primăvară este caracterizată prin apariția senzației de oboseală, de epuizare, iar urzica este cel mai bun remediu al naturii și asta mai ales pentru că ajută la creșterea capacității sângelui de a absorbi fierul.

Ce conțin de fapt urzicile?

Această mică plantă se bucură de un conținut ridicat de fier, vitamina C,( care va diminua oboseala și va crește tonusul organismului), vitamina k, aceasta fiind responsabilă cu stimularea producerii elementelor figurate ale sângelui, ameliorarând astfel bolilor sângelui. Este un excelent reglator al reacțiilor sistemului imunitar, fiind recomandată mai ales în bolile autoimune.

Cum se consumă corect urzica?
Există varianta să o consumi sub formă de ceai, la un litru de apă fiartă să adaugi 2 linguri de plantă uscată și să lași la infuzat 10 minute apoi să consumi ceaiu pe parcursul întregii zile tim de o lună. Astfel, vei ajuta orgaismul să elimine mai multe toxine și metabolismul să funcționeze mult mai bine.

Salata de urzici de asemenea este recomandată în în anemie, tulburări de coagulare, bolile sângelui , iar pentru a o prepara ai nevoie de două mâini de frunze și tulpini fragede de urzici, le cureți le speli bine, le toci și apoi le frămânți cu puțină sare, purtând o mănușă de caciuc.

Adaugă puțin suc de lămâie și ulei de măsline, vei vedea cum pișcătura dispare și vei obține o salată delicioasă și sănătoasă.

Alege să consumi această salată de 2 ori pe zi, în special dimineața și seara pentr cel puțin o săptămână și apoi vei vedea rezultatele minunate.

Suc de urzică, în caz de demineralizare
Fierbe două mâini d eurzocă și apoi pune-le în vasul blenderului împreună cu 150 ml de apă de izvor sau plată. Mixează bine, strecoară apoi preparatul obțnut și consumă zeama câte 100 ml în fiecare zi. Amestecul rezultat se stoarce prin tifon. Se iau 120 ml pe zi din acest suc. În același timp ai grijă să consumi o porție de salată de urzică pe zi și vei observa cum această problema se va ameliora considerabil.

Nu ține această cură mai mult de 2 săptămâni, și nici dacă faci parte din categoria persoanelor ce se confruntă cu tromboze,dacaă ești însărcinată, eventual aflat sub medicație, deoarece un conținut ridicat de vitamina K oferit de acestă plantă va determina creșterea a vitezei de coagulare. Această atenționare este pentru urzica consumată în stare proaspătă, cea uscată nu are restricții atât de grave. Urzica uscată poate fi administrată însă fără teamă în aceste afecțiuni, mai puțin în sarcină sau alăptare.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *