Culinar.md

Cel mai BUN tiramisu de casă. Gata în 10 minute

Ingrediente:
2 linguriţe cafea instant (nes)
2 linguri vin de Marsala
50 g fulgi ciocolată amăruie
225 g Mascarpone
4 linguri whiskey
2 linguri zahăr pudră
250 ml frişcă
½ linguriţă esenţă de vanilie
8 pişcoturi, rupte în câte 3 bucăţi
1 lingură cacao, pentru servit

Mod de preparare:
Cafeaua instant se dizolvă în 100 ml apă. Se adaugă vinul şi se lasă să se odihnească. Fulgii de ciocolată se pun în blender şi se amestecă până se zdrobesc.

Într-un vas adânc se pune brânza Mascarpone, whiskey şi zahărul. Se amestecă aprox. 1 minut cu mixerul până se omogenizează.

Separat, frişca se amestecă bine cu esenţa de vanilie până se întăreşte. Când este gata, se încorpozează cu o spatulă în crema de brânză.

Se trece la asamblare: jumătate din bucăţile de pişcot se înmoaie în cafea. Se pun în pahare sau în vase mici. Deasupra se pune ciocolată, apoi se completează cu crema de mascarpone. Se continuă cu încă un strat de pişcot înmuiat în cafea, apoi ciocolată şi mascarpone. Se servesc reci, pudrate cu cacao. 

Poftă bună!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *